JeFo Ship Supply JeFo Ship Supply

slider 01

Geen mens ontkomt aan schoonmaken 30 4 2014, Scheepsvaartkrant, editie 55

JefoShipSupply bus

Geen mens ontkomt aan schoonmaken. Het maakt niet uit of men actief is in de binnenvaart, passagiersvaart, zeevaart, watersport, visserij, industrie of horeca. Er moet vuil verwijderd worden.

“Dat kan het gemakkelijkst met goede schoonmaakmiddelen”, zegt Folkert Braad. Hij brengt JeFo Bio Cleaners op de markt. Milieuvriendelijke producten die specifiek gericht zijn op het soort vuil dat verwijderd moet worden en die verf en coatings niet aantasten.

Producten waarover hij tijdens de beurs Maritime Industry graag uitleg geeft.
Folkert Braad is gepokt en gemazeld in de markt van professionele reinigingsmiddelen.
Hij werkte 25 jaar voor een groot merk dat overging in andere handen.
Zijn kennis van de branche is daarmee niet verloren gegaan.

Samen met zijn vrouw begon hij in juli 2013 het bedrijf JeFo Ship Supply.De onderneming produceert en levert een uitgebreid scala aan reinigings- en onderhoudsmiddelen. Daaronder bevinden zich algemene middelen zoals de Jefo Eco Reiniger, een allesreiniger/ontvetter, geschikt voor alle manieren van schoonmaken, van spons en zeem tot hogedrukspuit. Daar waar zwaarder geschut nodig is, is er de Jefo Superreiniger die zware vervuilingen oplost en krachtig ontvet. Een uitstekend middel ook om regenstrepen onder ramen en rubbers weg te werken, evenals roet en gasolieaanslag en vervuilingen in woningen zoals nicotineaanslag.

Ook scheepsruimen die moeten voldoen aan de HACCP voorschriften kunnen er mee worden gereinigd. Productlijst voor lastige schoonmaakklussen, zoals het verwijderen van roest, slijpsel-, kalk en cementresten is er Jefo Roest-Kalk-Cement. Lastige geurtjes kunnen te lijf gegaan worden met Jefo Geurverwijderaar. “Een goed product voor het schoonmaken van vuilwatertanks en voor de ruimen van de visserij”, luidt de aanbeveling van Folkert Braad.

De lijst met speciale onderhoudsproducten is lang en omvat JF-GG-408 Kettingvet; Metal Clean; Zinkspray; Magic poetspasta; JF-UG-400 Teflonvet; Stripe Clean en JF-ML-300Teflonspray. Verder staat er nog Boensop, Shampoo met wax, Glashelder, Superreiniger extra,Sterke Handenreiniger en Teerverwijderaar op de productenlijst.

Verkooppunten In Nederland zijn er inmiddels 17 verkooppunten, waaronder verschillende bunkerbedrijven,oliehandels en jachthavens. In Duitsland zijn er inmiddels 7 wederverkopers. In België kan men momenteel nog alleen nog terecht bij Bezemer Coatings in Antwerpen. De volledige lijst met verkooppunten staat op de website.

Beursaanbieding

De smeermiddelen van Jefo Ship Supply zijn nu ook te verkrijgen in Lube Shuttles met de daarbij horende Lube Shuttle vetspuit. Tijdens de beurs geldt: bij afname van 2 dozijn schroefpatronen JF-UG-400 krijgt de klant de vetspuit gratis.

Deze nieuwe vetspuit heeft de volgende voordelen:

  • De schroefpatronen kunnen snel en eenvoudig vervangen worden
  • Zeer schone manier van werken
  • Duurzame werking aangezien het vet optimaal verbruikt wordt
  • Direct zichtbaar hoeveel vet er nog in de schroefpatroon aanwezig is

Jefo UG-400 is uitstekend te gebruiken in de Lube Shuttlevetspuit. Jefo UG-400 is een zeer hoogwaardig, universeel toepasbaar ‘Multi- pur pose’ lithiumcomplex vet waaraan ter versterking van de EP-en  AW-eigenschappen een geconcentreerde dispersie vaste (keramische) smeerstoffen is toegevoegd. Deze toevoeging beschermt tevens het systeem tegen stotende belastingen. Het product bestand tegen(zout-) water en stoom; heeft een uitstekende corrosiewering; zorgt voor vochtverdringing en conservering; is slijtage werend; vermindert pitting en stick-slip en smeert  extra en beschermt door vaste smeerstoffen.

Katchoe wrijfhout

JeFo heeft ook de nieuwe Katchoe wrijfhouten opgenomen in haar assortiment. Dit is een uit stevig kunststof vervaardigde wrijfhout dat veel voordelen biedt ten opzichte van de klassieke wrijfhouten.
Hij is verkrijgbaar in de maat 139 x 16 x 15 centimeter.

  • De Katchoe is in elke vaarrichting te gebruiken
  • Hij is vervaardig uit gerecycled hoogwaardige kunststof
  • Hij heeft een zeer lange levensduur door zijn harde en slijtvaste samenstelling
  • De Katchoe is zeer veerkrachtig door de speciaal gedimensioneerde en georiënteerde uitsparingen
  • Extra verstevigde uiteinden vangen de eerste krachten op
  • Er zijn al gaten aangebracht om een touw door te halen
  • Door de afgeronde en gesloten uiteinden blijven de wrijfhouten niet haken achter obstakels.